Tespersonen gezocht voor C-roads Vlaanderen

Waarvoor dit proefproject?

Het project C-Roads Flanders maakt deel uit van het Europese C-Roads project waarbij verschillende verkeersassisterende technologie wordt getest en geëvalueerd.
Dit proefproject wil nieuwe technologie gebruiken om alles wat er gebeurt op het Vlaamse wegennetwerk zichtbaarder en beschikbaarder te maken. En wil zo onze verkeersveiligheid verbeteren. Dit door middel van een app die gebruikers rechtstreeks in contact houdt met het Vlaams Verkeerscentrum. Gebruikers sturen informatie over incidenten door naar het Vlaams Verkeerscentrum. Het Vlaams Verkeerscentrum stuurt op zijn beurt ook meldingen over voorvallen naar de appgebruikers.

Wat verwachten we van jou als testpersoon?

Het doel van het "C-Roads Flanders" project is het testen van  "verkeersassistent" die op je telefoon wordt geïnstalleerd. Er wordt gevraagd om tijdens een periode van 14 dagen deze applicatie gedurende enkele ritten (minimaal 10) te gebruiken. Voor je deze applicatie gaat testen zal je een vragenlijst invullen (vooraf) en ook nadat je de applicatie hebt gebruikt (achteraf).

Wat krijg je in ruil?

Voor je deelname aan deze test krijg je een vergoeding van 20 euro. Je krijgt deze enkel nadat je beide vragenlijsten hebt ingevuld en je geregistreerd staat als gebruiker van deze applicatie. Gebruik steeds bij het invullen van de vragenlijst en voor de registratie van de applicatie hetzelfde e-mail adres.

Procedure

  • Gebruik steeds voor het inloggen, invullen van de vragenlijst hetzelfde e-mail adres. Dit laat ons toe om de opvolging van testperiode te verzekeren.
  • Eerst vullen jullie een survey in die maximaal 15 minuten zal duren. Het is belangrijk dat je deze zorgvuldig invult. De link naar de Survey vind je hier: https://croads.limequery.com/522254?lang=nl
  • Na het invullen van de vragenlijst kan je de applicatie via onderstaande link downloaden:

iOS (Apple): https://install.appcenter.ms/orgs/here-hla/apps/hermes/distribution_groups/public
Android: https://install.appcenter.ms/orgs/here-hla/apps/hermes-1/distribution_groups/public

  • Eens gedownload volg dan de installatie procedure nauwlettend

     *   Bij Apple zal je een waarschuwing krijgen dat de app van "Niet-vertrouwde bedrijfsappontwikkelaar" komt. Druk op annuleren ga naar "Instellingen->Algemeen->Apparaatbeheer->Here Deutschland GmnbH->"vertrouw Here.."
     *   Bij Android zal je een waarschuwing krijgen dat er geen toestemming is om onbekende apps te installeren. Druk op instellingen -> Schuif balk toestaan van deze bron klik dan op openen.

  • Je kan beginnen rijden met de applicatie. Ongeveer 10 dagen na het ontvangen van deze mail, zal je een opvolgmail krijgen met de vraag om de afsluitende vragenlijst in te vullen.

Veiligheid!

  • Je blijft nog steeds zelf verantwoordelijk voor je eigen rijgedrag! Respecteer steeds de verkeersregels en rij veilig!
  • Jullie gegevens zullen enkel gebruikt worden voor deze test en onderzoek; en onder geen enkele vorm worden gebruikt voor commerciële of andere doelstellingen door de consortiumpartners. Verdere informatie hierover kan je vinden in de disclaimer in bijlage en op de website.

Via volgende https://go.engage.here.com/C-RoadsBelgiumFlandersPilot.html kan je bijkomende informatie vinden alsook informatie voor verdere ondersteuning indien nodig (tabbladen rechts bovenaan)

Alvast dank voor je interesse!

Share: